سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آن که آرزو را دراز کرد ، کردار را نابساز کرد . [نهج البلاغه]
 
جمعه 87 تیر 14 , ساعت 10:24 صبح
علی اشتری جاسوس رژیم صهیونیستی در شرح اعترافاتش در جمع خبرنگاران خطاب به دشمنان تاکید کرد که ایران زرنگ تر از آن است که فریب سرویس های اطلاعاتی شما را بخورد.
به گزارش خبرگزاری ها، علی اشتری فرزند محمود که به اتهام جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، حدود یک سال و نیم پیش توسط وزارت اطلاعات دستگیر شده بود در آخرین جلسه دادگاه خود در شعبه 15 دادگاه انقلاب درباره اتهامات خود مطالبی را عنوان کرد که در نهایت محکوم به اعدام شد.
این جاسوس اسرائیلی در بیان معرفی خودش و حوزه تخصصی کاری اش گفت: به مدت 17 سال مدیریت یک شرکت تجاری را در تهران، دبی و یک کشور خارجی دیگر بر عهده داشتم و محصولات مخابراتی، حفاظتی و امنیتی می فروختم و به علت فروش این محصولات در داخل کشور، مشتریان خاص خودم را داشتم و همین موضوع باعث جلب توجه بعضی کشورها شد که من این محصولات را به چه کسانی می فروشم و چگونه وارد ایران می کنم.
اشتری با بیان اینکه در زمینه سیستم های مخابراتی مخصوصاً سیستم های مخابراتی بی سیم نیز ابتکاراتی داشته است گفت: یکی از این پروژه ها دستگاه «مودم اتوانسور» و «اتوریکورد» بود که باعث شد من را به سمینارهای مختلف در اروپا دعوت کنند و از من بخواهند راجع به محصولاتم توضیح دهم و بگویم محصولات را به چه کسانی می فروشم.
این جاسوس اسرائیلی به روند کاری اش در فضای داخلی کشور نیز اشاره کرد و گفت: ما قبلاً بیشتر به مشتریان داخلی مان فکر می کردیم و همواره بر یافتن مشتری هایی از سازمان های رسمی و دولتی تمرکز داشتیم؛ در واقع یافتن چنین مشتری هایی جزو نقاط مثبت کاری ما به حساب می آمد، چرا که در مراحل جذب مشتری های دیگر، وجود سازمان یا نهادهای رسمی یا دولتی یک مزیت نسبت به رقبا به حساب می آمد. با این مقدمه، ما با همین زمینه ذهنی وارد بازارهای خارجی شدیم و لذا در مواجهه با مشتری های خارجی نیز به بیان سوابق کاری مان در داخل ایران پرداختیم که طبعاً مواردی که مورد اشاره ما قرار گرفت، جذابیت های فراوانی را برای آنها ایجاد کرد.
وی نخستین مواجهه خود با ماموران سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) را چنین تشریح کرد: در جریان یکی از سفرهای خارجی که به دلیل ابداع سیستمی که با ماهواره ثریا کار می کرد، انجام شد، چند نفر با عنوان ماموران بانک به مذاکره با من پرداختند. آن ها سعی می کردند خود را برای شراکت با من متمایل نشان دهند و لذا پیشنهاد ارائه وامی به مبلغ 50 هزار دلار را به من دادند. البته از همان آغاز نوع رفتار این افراد، پنهان کاری های آنها، جا به جا کردن مکان ملاقات، عدم اعلام نام حقیقی یا جاسازی کردن پولی که قرار بود به من بدهند، من را مشکوک کرده بود.
اشتری در پاسخ به سؤال قاضی پرونده اش درباره نام جاسوسان موساد که با او ارتباط داشتند، اظهار داشت: آن ها خود را با عناوین «ژاک»، «شارل» و «تونی» به من معرفی کردند؛ ملاقات های اولیه ما در تایلند انجام شد. چند بار هم در ترکیه دیدار داشتیم و گفت وگوهایی هم در کشور سوئیس انجام دادیم. این افراد با پوشش کارمندان «بانک فورتیس» و با هدف سرمایه گذاری در پروژه های مخابراتی با من وارد مذاکره شده بودند.
اشتری در ادامه اظهارات خود در آخرین جلسه دادگاه تصریح کرد: آنها امکاناتی از جمله لپ تاپ برای ارسال و دریافت رمز شده ایمیل،2 دستگاه ثریای DSL و ترمینال ماهواره در اختیار من قرار دادند که این ترمینال های ماهواره را در ایران به مشتریان خاص بدهم که فکر می کنم قابلیت شنود داشت.
وی افزود: نمی دانم آنها دقیقاً چه تصمیمی داشتند چون من دیگر به مرحله تحویل این اقلام به مشتری ها نرسیدم و بازداشت شدم؛ آنها چون دیدند من فقط یک کالا فروش هستم سعی کردند تجهیزاتی را در اختیار من قرار دهند تا این تجهیزات را به افراد و مجموعه های خاص که دست چین کرده بودند، بفروشم. وی مدعی شد: در همین بین بود که ناخودآگاه و ناخواسته در دام افتادم؛ اصلاً فکر نمی کردم در حال همکاری با موساد (سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی) هستم؛ مرتباً از مشتریانم و نقاط قوت شرکت و قراردادهایی که در ایران داشتم استفاده می کردم تا بتوانم علاقه آنها را به مشارکت جلب کنم.
در حالی که وزارت اطلاعات بر همکاری آگاهانه این فرد با مراکز جاسوسی غربی تاکید دارد، او به مشکلات مالی خود که می تواند اصلی ترین انگیزه ورودش به این مسیر و تداوم همکاری با موساد باشد نیز اشاره کرد. اشتری سخن قاضی پرونده اش مبنی بر وجود مشکلات مالی در طول زندگی شخصی خود را تائید کرد و در این باره من مشکلات مالی هم داشتم. به همین خاطر هم آنها وامی در اختیار من قرار دادند تا اقدام مورد نظرشان در فروش قطعات مربوط به ثریاDSL به برخی مبادی خاص را انجام دهم.
این جاسوس اسرائیل که سعی داشت رقم واقعی ارقام دریافتی اش از سرویس جاسوسی اسرائیل را در دادگاه بیان نکند، در واکنش به تاکید قاضی اذعان کرد: علاوه بر مبلغ مذکور، هزینه های مربوط به ایاب و ذهاب، اقامت، پول لازم برای تهیه سوغات و مخارج روزانه مورد نیازم نیز از سوی این افراد تامین می شد. البته ها برای پرداخت اقساط منزلم نیز به من کمک هایی کرده اند.
اشتری افزود: آنها به من وعده داده بودند که مشکل مالی نخواهی داشت تا بتوانی پروژه های بیشتری را هماهنگ کنی و محصولات دیگری را به مشتریانت در ایران معرفی نمایی؛ من هم البته تا مدتی به خاطر ترسی که داشتم به ایران نمی آمدم تا اینکه پس از سفری که به کشور داشتم، دستگیر شدم.
وی به روند آموزش هایی که از سوی ماموران موساد برای پنهان کاری اسناد و مدارک همکاری اش گذرانده اشاره کرد و ادامه داد: از آنجا که من فروشنده تجهیزات امنیتی و مخابراتی بودم، تا حدودی به نحوه کار این سیستم ها آشنا بودم اما همانطور که ذکر شد آنها تجهیزات خاصی از جمله نرم افزار رمزگذاری ایمیل ها را اختیارم قرار دادند که با آن می توان از هر کامپیوتری ایمیل های رمز شده را ارسال کرد.
این جاسوس موساد در بخش دیگری از سخنانش در محضر دادگاه انقلاب اسلامی به بیان مواضعی به دور از واقعیات مندرج در پرونده اش پرداخت و در حالی که ده ها مورد ملاقات مستند با ماموران موساد در پرونده او درج شده، تعداد ملاقات هایش با نیروهای اطلاعاتی سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی را تنها 12-13 مورد اعلام کرد.
اشتری بدون ذکر مبالغ هنگفتی که به واسطه خیانت به کشورش دریافت کرده، مبلغ دریافتی اش از موساد را صرفاً 50 هزار دلار اعلام کرد و گفت: بخشی از این مبلغ به صورت نقدی به من تحویل داده شده و مقداری از آن را نیز به صورت جاسازی در کیف دریافت کردم.
وی تصریح کرد: بعد از 6 یا 7 جلسه، از من دعوت کردند که به سوئیس بروم و گفتند می خواهیم از تو تست پزشکی بگیریم، چون من ناراحتی قلبی داشتم و داروهای قلبی و داروهای اعصاب مصرف می کردم؛ اما وقتی رفتم، با دستگاه دروغ سنج مواجه شدم و اینکه می خواستند مطمئن شوند که من وابسته به نیروهای امنیتی ایران نباشم و سابقه نظامی بودن نداشته باشم.
وی با بیان اینکه آن افراد کاملاً لباس هایی عادی می پوشیدند و ظاهر غیرعادی نداشتند، گفت: قرار بود دستگاههایی برای جلب توجه نظامیان در ایران به نمایش گذاشته شود و آنها را ترغیب کنیم که از این محصولات بخرند. ضمن اینکه از من خواسته بودند مهمانانی دعوت کنم و به خارج از کشور ببرم که آن مهمانان همان کارشناسان سازمان های خریدار تجهیزات از من بودند که حتی اسم می بردند که سه نفر از آنها کارشناسان خرید سازمان های نظامی بودند.
این جاسوس رژیم صهیونیستی افزود: آنها یک جاسوئیچی به من داده بودند که من بتوانم یک کارت رم برای انتقال اطلاعات در آن قرار بدهم و به راحتی به خارج از کشور ببرم. من هم تعجب کرده بودم چون همیشه مدارک فعالیت های تجاری خودم را با لپ تاپ حمل و نقل می کردم اما می گفتند از این مموری کارت استفاده کن.
وی تصریح کرد: در یکی از جلسات با آنها زمانی که نمونه کارهایم را روی وایت برد برای آنها تشریح می کردم به گوشه ای از یکی از پروژه های خودم در تامین امکاناتی برای یک مرکز موشکی در ایران اشاره کردم. آنها گفتند مایلیم در این پروژه با تو همکاری کنیم و وام بدهیم؛ به آنها گفتم پروژه های دیگری هم هست اما به شدت ابراز علاقه می کردند که در این پروژه با من مشارکت کنند؛ قرار براین بود که برای چنین مراکزی ثریاهای آلوده DSL را به نمایش بگذاریم و آن مراکز را ترغیب به خریدن کنیم.
اشتری تصریح کرد: یک درخواست خرید از یکی از مراکز ایرانی داشتم اما آنها از من کالا نخریدند؛ من به دروغ به افسران موساد گفتم که چنین مرکزی از من درخواست خریده کرده است و آنها خوشحال شدند اما وقتی با آن مقام نظامی تماس گرفتم گفت که این کالا را از شما نمی خریم ولی در دست اقدام داریم. آنها به من اصرار کردند که هر طور شده آنها را متقاعد کن که تجهیزاتی که مدنظر ماست، بخرند؛ یک جلسه بعد، به من 30 هزار دلار در یک کیف جاسازی شده دادند و من گفتم که می روم و دستگاه های مورد نظر را به مشتری می دهم ولی به علت مشکلات مالی، این پول را در جای دیگری خرج کردم و آن کار را انجام ندادم و اینها عصبانی شدند. دفعه بعد به دروغ گفتم که دستگاه ها را خریده اند، از من شماره سریال دستگاه ها را خواستند و من را مورد دروغ سنجی قرار دادند که متوجه شدند به آنها دروغ گفته ام.
وی با این ادعا که جاسوسی برای رژیم صهیونیستی میل باطنی اش نبوده و ناخواسته به این کار کشیده شده است، اظهار داشت: من سالها به ایران خدمت کردم حتی در حین مراوده با آنها می گفتم و در ایمیل هایم نیز نوشتم که دیگر قادر به همکاری نیستم و آن کالاها را هم به شما پس می دهم؛ من سعی کردم خودم را از آنها دور کنم اما تنهابودم و نمی دانستم با چه کسی باید مشورت کنم.
جاسوس رژیم صهیونیستی در پایان جلسه دادگاه تاکید کرد: از مردم ایران و هر سازمانی که به واسطه اقدامات من دچار صدمه ای شده است عذرخواهی می کنم و تقاضای رافت اسلامی دارم.
وی خطاب به سرویس های اطلاعاتی دشمنان ایران اسلامی تاکید کرد: دست از سر ما بردارید ایران زرنگ تر از این حرفهاست که فریب شما را بخورد.
در همین حال مدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات، علی اشتری را فردی 45ساله، متولد و ساکن تهران معرفی و اظهار کرد: این فرد در زمینه مسائل فنی الکترونیکی تخصص دارد و فردی باهوش است که صاحب یک شرکت و سهامدار چند شرکت است.
وی با بیان این که نامبرده در زمینه خرید و تهیه تجهیزات فنی و الکترونیکی با برخی از مراکز امنیتی، دفاعی و نظامی کشور همکاری هایی داشته گفت: از طرف مراکز دولتی، این فرد فقط به عنوان یک ایرانی که در داخل کشور حضور داشته ارتباط داشت و به وی مراجعه و سفارشاتی می دادند و این در حالی بود که از سمت دیگر سرویس اطلاعاتی موساد بر اساس همین توانایی که اشتری داشته به وی نزدیک شده و سفارش هایی را در ارتباط با مراکز فوق الذکر به وی می دادند و او نیز تحت عنوان کارهای تجاری و فنی الکترونیکی سفرهای زیادی به خارج از کشور داشت.
مدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات با بیان این که در یکی از این سفرهای خارجی علی اشتری به دام سرویس های جاسوسی رژیم صهیونیستی افتاد گفت: آنها با روانشناسی مناسبی که از مسایل و معضلات اخلاقی، مشکلات خانوادگی و مسایل مالی او داشته اند، وی را به سمت همکاری سوق داده اند.
وی با بیان این که علی اشتری بعد از دو سه مرحله متوجه ماهیت واقعی عناصر اطلاعاتی سرویس اطلاعاتی رژیم اشغالگر قدس شد گفت: آنها از وی پنهانکاری می خواستند و از نامبرده تقاضا داشتند در مراکز اطلاعاتی و امنیتی ایران نفوذ کند تا هم اطلاعات به دست بیاورد و هم به شناسایی افرادی که مورد نظر موساد بود بپردازد.
وی، انگیزه اولیه همکاری علی اشتری با سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را مسائل مالی معرفی کرد و گفت: اشتری بعد از این که زیر دستگاه دروغ سنج آنها می رود مجبور به همکاری می شود و ارتباط پنهانی گسترده ای داشت و به کشورهایی که آنها می خواستند سفر کرد و در این مدت هم به آنها اطلاعات می داده و هم یاد گرفته که چطور با دستگاه فنی و الکترونیکی آنها به رد و بدل اطلاعات بپردازد و از دستگاه های فنی و الکترونیکی سری در این زمینه استفاده کند.
وی زمان بهره برداری سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی از اشتری را دو تا سه سال، اعلام و خاطرنشان کرد: اشتری وابسته به هیچ مرکز دولتی نبود و همین باعث شد نظارت درستی روی آن انجام نشود و بدون عبور از فیلترهای خاص اطلاعاتی کشور حوزه دسترسی های وی افزایش یافته و با آدم های مختلفی ارتباط برقرار و در مجامع داخلی و خارجی حضور داشته اما پاسخگو نباشد.
وی با بیان این که اعتماد خاصی بین اشتری و مشتریانش وجود داشت که باعث نفوذ وی در برخی مراکز مهم کشور شد افزود: توانایی اشتری باعث شد تا در برخی مراکز مهم کشور و پروژه ها مورد مشورت قرار گیرد و او نیز از همین مقدار اطلاعات استفاده و آنها را تحویل سرویس های اطلاعاتی دشمن داد.
مدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات از مراکز تحقیقاتی کشور، سازمان انرژی اتمی و برخی مراکز دفاعی و نظامی به عنوان مراکزی که اشتری در طول مدت همکاری خود با موساد به جهت تحت مشورت قرار گرفتن از سوی این مراکز، اطلاعات آنها را به سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی منتقل کرده، نام برد.
وی اضافه کرد: بنا به شرایط خاص روابط حاکم بین ایران و رژیم صهیونیستی آنها نیز علاقه مند به حضور و کسب اطلاع از این مراکز بودند و از جمله خواسته های موساد از اشتری علاوه بر کسب اطلاعات از برخی مراکز انتقال اطلاعاتی درباره برخی از افراد داخل کشور بوده و اشتری نیز به خاطر جذابیت های شخصی و شخصیتی که داشت موفق شد تا این ارتباط را برقرار کرده و حتی در برخی موارد افرادی را به خارج از کشور برده و به موساد نزدیک کند.
وی با بیان این که اشتری به واسطه مجموعه نگرانی هایی که بابت پنهانکاری خود داشت در همان مراحل اولیه دستگیری به تمام همکاری های خود اعتراف کرد، گفت: البته وزارت اطلاعات در طول این مدت به 90 درصد همکاری هایی که اشتری داشت، اشراف پیدا کرد و با اعتراف اشتری، ده درصدباقی مانده تکمیل شد.
وی، کشف اسناد و اطلاعات طبقه بندی شده و دستگاه های اطلاعاتی که سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در اختیار اشتری قرار داده بودند را از کشفیات وزارت اطلاعات از این جاسوس معرفی کرد.
وی در ادامه با ابراز نگرانی نسبت به عملکرد اشتری در مدت همکاری با موساد که منجر به تزریق برخی تجهیزات آلوده به برخی از مراکز کشور شده گفت: در طول این مدت اتفاق افتاده که در برخی موارد، مرکزی قطعه ای می خواسته و اشتری به کمک موساد قطعات معیوب و آلوده را برای استفاده پیشنهاد می کرده که در برخی موارد استفاده از این قطعات باعث شکست پروژه هایی شده که در برخی زمینه ها غیرقابل جبران است.
مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات همچنین با بیان اینکه مبالغی که اشتری در طول مدت همکاری خود دریافت می کرده به صورت جاسازی شده به وی تحویل داده می شد گفت: او نیز به این رفتار سرویس اطلاعاتی حریف شک کرده و همسرش نیز نسبت به این مسئله اعتراض می کرد که چرا چنین می کنند و حتی خواهان این بودند که کیف هایی که پول در آنها جاسازی شده را بعد از خارج کردن پول از بین ببرند اما وی به این مسائل توجه نکرد و همچنان به پنهانکاری های خود ادامه داد.
وی در ادامه با اشاره به سابقه چندین ساله نبرد اطلاعاتی ایران و رژیم صهیونیستی در منطقه اظهار کرد: آنها سعی می کردند از شیوه های خاص استفاده کنند اما با عنایت ائمه اطهار(ع) همواره شکست خوردند اما در این مورد علی اشتری به خاطر توانایی هایی که داشت، ارتباطاتی را ایجاد کرد؛ وقتی 16ماه قبل، وی را دستگیر کردیم، وضعیت وی به صورتی بود که یک سال او را زیر نظر داشتیم و در برخی موارد با قرار دادن افرادی در مسیرش سرویس اطلاعاتی حریف را به بیراهه کشاندیم اما در نهایت مجبور به دستگیری او و سپردنش به مراجع قضایی شدیم.
وی همچنین همکاری بخش های مهم کشوری و لشکری و حفاظت اطلاعات های زیرمجموعه آنها را در این مورد بسیار خوب ارزیابی کرد و یادآور شد: متأسفانه هژمون جدید اطلاعاتی که در منطقه به خاطر حضور سرویس های اطلاعاتی بزرگ در حال انجام است، احتیاج به هوشیاری بیشتری دارد.
مدیرکل سازمان ضد جاسوسی وزارت اطلاعات در ادامه با اشاره به برخی از مراکز مهم کشور به کارگیری دقت هرچه بیشتر در جهت ارتباط گیری های خود گفت: این مراکز بدانند که سرویس های اطلاعاتی بیگانه فعالیت هایشان را گسترش داده و می خواهند به ما ضربه بزنند لذا ما باید دقت ها را بیشتر و به هشدارها عمل کنیم.
وی تاکید کرد: این مراکز داخلی باید بدانند که اعتماد کامل به فرد بیگانه یا حتی فردی داخلی یا ناشناخته بدون همکاری با مراجع ذی صلاح می تواند تامین کننده بخشی از خواسته های حریف باشد.
وی از انجام اقدامات سوء در قالب عدم توجه به قوانین کشور و همچنین جامعه مسلمان و منافع کشور به عنوان عواملی نام برد که می تواند به صورت مسایل قومی ومذهبی نمود پیدا کند و در نهایت امنیت کشور را به خطر بیندازد.
مدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات با تاکید بر توجه به مقوله فوق الذکر افزود: وزارت اطلاعات در راستای صیانت از منافع کشور ضمن شناخت فعالیت های اطلاعاتی آنها تلاش می کند با افشا کردن مواردی نظیر مورد این جاسوس اسرائیلی در بین مردم و مراکز کشور حساسیت های لازم را ایجاد کند تا مشکلی برای کشور ایجاد نشود.
وی که شناسایی و شکار جواسیس را از وظایف و ماموریت های وزارت اطلاعات برمی شمرد بر این نکته که وزارت خانه متبوعش به صورت قوی و کارشناسی شده این کار را در سطح کشور انجام می دهد تاکید کرد.
وی همچنین شرایط کشور در جوار مرزها را خوب ارزیابی کرد و افزود: هوشیاری ها نباید کاهش پیدا کند و ما باید در مسایل حفاظتی و حراستی دقت لازم را داشته باشیم تا شاهد تکرار پرونده ای نظیر پرونده اشتری نباشیم.
مدیرکل سازمان ضدجاسوسی وزارت اطلاعات در پایان درباره چگونگی شناسایی و دستگیری اشتری از جانب وزارت اطلاعات گفت: ما روی مراکز مهم کشور و رفت و آمدهای انجام شده در آنها نظارت و کنترل داریم و یکی از آدم هایی که دیدیم رفت و آمدش به این مراکز بیش از حد است، همین جاسوس بود و بعد از آنکه کارهای لازم را انجام دادیم و سفرهای خارجی او را کنترل کردیم متوجه شدیم که این فرد با سرویس اطلاعاتی موساد همکاری دارد.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ